Annons

Inredningsbloggen

Susann Larsson

Susann Larsson

Det är torsdag igen och jag tänkte ge ett av mina egna tips för hur man ska få det riktigt snyggt hemma.

Så här kommer tips två – skapa en enhetlig bas! Hela intrycket blir bättre om man håller en enhetlig bas. Med det menar jag samma typ av golv överallt, samma färg på snickerier och samma grundfärg på tak och väggar. Gör man detta i hela huset eller lägenheten blir totalintrycket bättre och inredningen kommer mer till sin rätt. Alltså något att tänka på innan man börjar fylla rummen med möbler och dekorationer.

Om man bygger ett nytt hus eller flyttar in i en nybyggd lägenhet så är det oftast inga problem eftersom man då gör alla sina val av material på en gång. Om man däremot renoverar eller bygger om hinner man kanske byta smak och stil under tiden. Ibland kanske man renoverar rum efter rum och det tar flera år emellan. Om man inte håller en enhetlig grund är risken att hur snyggt det än är i detalj så ser totalintrycket ändå rörigt ut. Enklaste vägen är helt klart att hålla fast vid sin ursprungliga idé och försöka vara konsekvent i sina val.

Tänk stort och försök se hela huset eller lägenheten som en enhet. I det här skedet ska man glömma detaljerna och försöka se helheten i golv, tak, väggar, dörrar, lister m m. Är man osäker så kan man alltid gå efter vad som är tidstypiskt för huset och sen fortsätta med det.

Bilden är min egen och kommer från förra årets husmässa i Trelleborg.

Se tidigare torsdagstips: Städa, rensa och släng!