Ramadanbloggen

Johan Silfversten Bergman

Johan Silfversten Bergman
Mehrako Masifi

Namn: Mehrako Masifi

Bor: I Stockholm

Gör: Student som läser masterprogram i Mänskliga rättigheter

”Jag vill visa att vi muslimer inte är en homogen grupp. Jag och Cherin som bloggar här har visserligen båda två sjal men vi är fortfarande olika på många sätt. På det viset vill jag bidra till att öka kunskapen lite grann.

Vanligaste frågan jag får är den om hungern. ”Herregud, hur klarar du en hel dag, är det inte farligt?” säger de. Men det är ju faktiskt så att en stor del av jordens människor svälter och det är inget man reflekterar över.

Jag har ändå privilegiet att få äta i slutet av dagen. Samtidigt är det verkligen bra när folk frågar. Får man frågor kan man ge svar, det kan man inte om folk är rädda för att fråga. Så fråga!

Om det är någon fråga jag är trött på? Ja, om sjalen. Det känns så uttjatat. Att alltid bli tillfrågad om sjalen är att reducera min personlighet till en tygbit, vilket jag starkt ogillar. Förresten, för de som läser vår blogg och verkligen vill veta hur det är att fasta och leva en dag som muslim så kommer det att dyka upp en chans till det… Men det får ni läsa mer om senare!

Jag är student och aktiv i nätverket ”Betraktarens öga” som jag har grundat och som även är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation. Det känns viktigt att göra vad jag kan för att minska okunskapen, det handlar ju om att skapa ett bättre samhälle som barn och barnbarn ska leva i.

Jag tycker att det är en skyldighet som medborgare att vara med och bidra till ett bättre samhälle och ändra det man finner är orätt. Gör man inte det har man inte heller rätten att kritisera.

Jag har en kandidatexamen i religionshistoria från Stockholms universitet och nu läser jag Mänskliga rättigheter och tvekar mellan att satsa på en framtid som forskare eller att arbeta konkret med mänskliga rättigheter.”

Fler bloggar