X
Annons
X

Ramadanbloggen

Mehrako Masifi

Mehrako Masifi

Idag fick jag reda på att ramadan är över och att eid stundar imorgon. Eid hälsningar har avlöst varandra genom sms och telefonsamtal. Min faster och mina kusiner i Dubai har ring för att önska en glad eid och även min farbror och farmor i Kurdistan.

Ikväll förbereder mamma morgondags stora middag och själv kommer jag att ringa mina släktingar och vänner för att önska de en glad eid. Morgondagen börjar vi med att be eid bön i moskén, efter bönen kommer vi att ha gemensam familjemiddag, min stora syster och hennes barn kommer för att fira med oss. Vi har köpt presenter som delas ut efter maten. Kan tyvärr inte avslöja innehållet i presenterna ;)

Eid varar i tre dagar, första dagen brukar vi vara hemma med familjen och de andra dagarna brukar jag antingen hälsa på vänner eller så får vi hem gäster.

Nu har vi kommit till slutet på vår ramdanblogg.

Jag vill tacka för mig, det har varit en otroligt givande och lärorik tid. Är överväldigad av den fina respons som jag har fått av er läsare.

För er som vill fortsätta ta del av våra tankar kommer jag och Mohamed fortsätta blogga på www.betraktarensoga.wordpress.com

Glad eid