Klassikerbloggen

Elise Karlsson

Elise Karlsson

Vid årsskiftet slutar jag med klassikerbloggen. Det har varit roligt att bevaka klassikerutgivningen, och inte minst att få lyfta fram en del otrendiga författare och böcker. Jag kommer att fortsätta recensera för Svenska Dagbladet som vanligt, och från och med januari skriver jag också litteraturkrönikor.

För den som vill fortsätta läsa om klassiker på nätet finns många bra bloggar och sajter, och jag tänkte avrunda med att tipsa om några av mina egna svenska bloggfavoriter.

1. Bernur drivs av Björn Kohlström, som också recenserar för Jönköpings radio. Utöver briljanta, aktuella litteraturrecensioner finns en löpande diskussion av klassikerfavoriter som Kafka och Svindlande höjder.

2. Kajsa på We tell ourselves stories in order to live skriver ofta och utförligt om Thomas Bernhard, något alldeles för få människor gör.

3. Studenten Per Klingberg recenserar för Tidningen Kulturen och har bloggen Andedräkt av koppar, där han skriver om litteratur och film, ofta med originella infallsvinklar.

4. Caroline skrev tidigare på Bokhora, men har nu en mer egensinnig egen blogg, där bland annat likheten mellan Proust som barn och killen i IKEA-reklamen noteras.

5. Författaren och Fantasinredaktören Elin Boardy skriver om allt från Bollywood till det egna skönlitterära skrivandet, och är väldigt bra när hon tar upp klassikerfavoriter som Woolf och Isherwood.

Fler bloggar