X
Annons
X

Om SvD:s Ipadmagasin

Magnus Gylje

Magnus Gylje
YouTube Preview Image

Nu stundar påskhelgen och vad passar då bättre än en stunds digital fördjupning. I nya numret av Ipadmagasinet SvD Insikt bjuder vi på en rik fågelspecial. Susanna Baltscheffsky skriver om nätverket Rapphönan och de många kvinnor som numera fågelskådar. Vi kompletterar med bilder av Yvonne Åsell och en interaktiv grafik i tre delar signerad Thomas Molén där han verkligen tar tillvara surfplattans möjligheter:


SNURRA PÅ FÅGELN

Snurra på en taltrast genom att dra med fingret och se vad en fågels olika delar heter. Få även en inblick i bofinkens bo.

LIKA SOM BÄR

Kan du skilja på grönfink, grönisiska och gulsparv? Imponera på dina vänner genom att lära dig skillnaden på våra vanligaste fåglar. Tryck på fåglarna för att få veta mer.

FÅGELLJUDQUIZ

En ljudlig utmaning! Vet du hur en rödhake, koltrast och sånglärka låter? Testa dina kunskaper och sudda fram svaret med fingret.

Appen SvD Insikt hittar du här. Botanisera gärna även bland tidigare nummer: i nr 2 gjorde vi en interaktiv prisbelönt grafik om skogens konung älgen. Här är lite mer om innehållet i nr 7 som är vårt omfångsrikaste hittills med 342 sidor. Det räcker till långt efter påska. Och missa inte att leta efter det digitala påskägget för att få en digital överraskning. Det är gömt i någon av helsidesbilderna i kultursektionen.