Jonas Arnesen om tennis

Jonas Arnesen

Jonas Arnesen

Det finns läsare som fått för sig att jag har något emot damtennis.
Så är inte alls fallet. Tvärtom.
Vad jag däremot inte gillar är politisk korrekthet och det oavsett om det handlar om damtennis eller något annat.
Just vad gäller damidrott finns det i svensk media en tendens att sätta den politiska korrektheten i främsta rummet. Det är orättvist mot tjejerna. Även om de kanske blir smickrade av den positiva uppmärksamheten vill de nog innerst inne att uppmärksamheten kring dem grundar sig på prestation, inte kön.
Men det är lätt att gå i fällan. Trots att Sveriges Fed Cup-lag spelar i en låg division skrevs det en hel del om tjejernas matcher där nyligen. Skrev själv att laget blev kvar i blåbärsdivisionen vilket självklart inte uppskattades av tjejerna. Men bedömningen grundade sig inte alls på en avog inställning mot damtennis i stort utan på att det frånsett några starka lag – som gick upp – finns många blåbär där.
Längtar efter en svensk fixstjärna.
Kul att Sofia Arvidsson är på gång, visserligen blev det förlust mot Na Li i kvartsfinalen i Antwerpen men det skymmer inte det faktum att den nu bättre tränade halländskan svarat för flera skrällar under inledningen av säsongen.
Kul också att Johanna Larsson och Michaela Johansson går så starkt i ITF-tävlingen Salk Ladies. Båda hemmahoppen är framme i semifinal (spelar lördag eftermiddag) i 25 000-dollarsturneringen.
Tänker inte skriva upp vare sig Johanna, Michaela eller något av de andra svenska framtidsnamnen som blivande världsstjärnor men gläds åt att några av dem verkar ha kvaliteterna som krävs för att inom något år gå in på topp hundra.
Om de sen har vad som behövs för att klättra riktigt långt återstår att se.
Håller tummarna.
Inte av polititisk korrekthet utan därför att flera av tjejerna satsar proffsigt och är väl unnade att få betalt för sitt slit (vilket merparten idrottare inte får om vi har ära, rikedom och berömmelse som kritierier)
Även herrspelare som satsar seriöst och hårt är väl unnade framgång, tänker i svensk tennis främst på kämpen Filip Prpic.
Ps. Undrar förresten om jag hade skrivit om två svenska semifinalister i en herrturnering
av Salk Ladies storlek. Förmodligen inte. Så var det alltså med den förmågan att inte gå i den politiska korrekthetens fälla…

Fler bloggar