Annons

Anna Elowson om nobelfesten

SvD

SvD

Den här bloggen är inte aktiv. Alla inlägg finns dock kvar som ett arkiv.

Anna Elowson

Nu har jag kommit hem, duschat och dragit på mig pyamasen. Jag skickade bild från dansen men den verkar ha fastnat någonstans på vägen som synd är. Jag är väldigt nöjd med middagen och hade gärna skickat lite bilder men fotoförbud rådde. Jag satt som sagt vid studentbordet och hade bara trevliga människor runt mig. Vi pratade om allt möjligt precis som man gör på vilken middag som helst. Maten och underhållningen var kanon. Likaså talen. Sen blev det dans i Gyllene Salen. Jag dansade tills mina fötter värkte! Kl 24.00 tog bussar oss ut till KTH och efterfesten. På KTH hade de gjort iordning 18 rum i olika teman med tillhörande mat, dryck eller, som i ett rum, godis. För att nämna några teman så var det exempelvis Röda Rummet, Kalle och chokladfabriken, En midsommarnattsdröm, Fantomen på operan, Liftarens guide till galaxen, Ali Baba och de 40 rövarna, Nils Holgerssons underbara resa. På efterfesten är allt gratis och det bjuds på massor av delikatesser som ostron, Champagne, sushi m.m. Fast om man som jag ogillar fisk, ostron, gåslever och tryffel är det ingen höjdare när det gäller ätbara saker på efterfesten. Jag blev rätt hungrig efter några timmar. Summasummarum: bästa festen jag någonsin varit på och det var värt varenda spänn!
I och med detta inlägg är mitt bloggande över och jag vill tacka alla som skrivit snälla och uppmuntrande saker. Tack!

Anna Elowson

23:05 Nu har jag äntligen fått tillfälle att ta en bild över Blå Hallen. Nu ska jag dansa.

22:39 Nu tågar honnörsbordet ut. Pristagarnas tal var bra. Nu är det dans i gyllene salen.

20:48 Jag är så mätt! Tur att jag lade ut klänningen. Ska
försöka klämma ner lite efterrätt: Poire Belle Helene 2008 Dryck:
Beerenauslese Chardonnay 2006.

20:05 Varmrätten står framför mig: Fillet of veal, accompanied
by seasonal vegetables and potato terrine Dryck: Chateau Chantealoutte
2003, Pomerol.

19:23
Nu har jag satt mig till bords. Alla som sitter runt mig verkar trevliga och stämningen är avslappnad. Förrätten är enligt menyn: Sole with swedish shellfish, fennel and dill. Dryck: Mountadon Brut Champagne.

Anna Elowson

Var hos frisören i 4 timmar! Det var det värt

Sitter hemma hos mig och laddar inför nobel. På bilden nedan: Robert Liljeholm och Kajsa Liljeholm

Min pojkvän läser högt om familjen Storch

Här är vi

Om 45 min går taxin till Stadshuset. Skall försöka skicka in något innan vi går in. Ska göra mitt bästa under kvällen för att uppdatera,

Anna Elowson

Vad gör man kvällen innan nobelfesten? Jag vet inte vad de andra gör men jag tvättar, städar och pluggar. En helt vanlig tisdag med andra ord.

Morgondagens tider:
8.00 Mixmegapol Göteborg telefonintervju
12.00 Frisören ca 3 timmar
16.00 Fördrink hemma hos mig tillsammans med ytterligare några nobelfestdeltagare
18.00 Stadshuset slår upp portarna och gäster är välkomna in
18.30 Insläpp till Blå Hallen öppnas och gäster kan sätta sig
18.40 Insläpp till Blå Hallen stängs
19.00 Huvudbordets gäster tågar in i procession och middagen tar sin början
ca 22.00 Sveriges studenters fanborg är på plats
22.10 Pristagarnas tal
22.30 Taffeln bryts
22.30 Dans i Gyllene salen
ca 00.00 Bussarna till Nobel Nightcap börjar gå
01.00 Sista bussen till Nobel Nightcap avgår och Stadshuset stänger
ca 05.00 Nobel Nightcap avtar och stänger

Svt har bra information om nobelfesten. Klicka här

Jag kan varmt rekommendera filmen om Ragnar Östberg och Stockholms Stadshus. Klicka här

Anna Elowson

Har sprungit runt i stan och ordnat med det sista nu. Jag köpte diademet och ett par örhängen. Jag fick tyvärr inte på mössan utanpå diademet så jag provade min pojkväns mössa. Problem: jag har nog världens minsta huvud storlek, han har nog världens största huvud. Utfall: Mössan gick mer än väl ned och jag såg ut som om jag gick runt med ett brunnslock på skallen. Dessutom såg jag ingenting.
Så här såg det ut, fint va?!

Lösning: jag har endast sparat utsidan av min mössa. Resten har jag klippt bort så nu får det plats lite till. Den uppfyller fortfarande kraven hel och ren. Åtminstone på utsidan.

Här är mina örgängen

Här är diademet

Anna Elowson

Nu har jag vilat upp mig med skoter och hagel men även skaffat mig vanan att gå och lägga mig vid nio. Det måste jag göra något åt annars får jag gå och lägga mig en halvtimme in i huvudrätten på onsdag. Följande två dagar är jag klar i skolan fem på eftermiddagen och inne i stan vid halv sex i bästa fall. Jag har efter lite huvudräkning 3 timmar totalt att fixa det sista inför själva nobeldagen. Det kanske går om inget oförutsett händer.

Lugnet…….


……före stormen

Anna Elowson

När jag läste på nätet att studenter var tvungna att använda långa handskar på nobelfesten kändes det inte helt bra. Långa handskar är nog något av det fulaste jag vet så jag slog genast upp detta i Stora Etikettboken och upptäckte att det inte är ett krav. Bra för mig för tillsammans med studentmössan hade det varit pricken över fulhets i:et. Det finns en uppsjö av regler och påbud för evenemanget nobelfesten men det finns bara en sak som jag är rädd ska hända. Att jag blir trött och inte orkar vara uppe hela natten. Jag har förstått att jag har mycket gemensamt med små barn som att jag börjar gråta när jag är trött och hungrig eller att jag behöver sova nio timmar för att vara utvilad. I praktiken betyder detta att jag måste se till att sova länge på onsdag för annars börjar jag gråta på efterfesten.

Stora Etikettboken av Magdalena Ribbing

Anna Elowson

Just nu sitter jag med överdragsbyxor, två par långkalsonger och windstopperflece och skriver. När jag klätt på sig så här mycket ids jag bara inte att ta av allt när jag kommer in. Blå hallen känns just nu långt borta…längre än de 35 mil som ju är det verkliga avståndet. Det är hur skönt som helst att vara här och det enda jag saknar är min Moccamaster. Kontrasterna är rätt stora och bara en bild kan förklara detta på rätt sätt.
Bra skor i Blå hallen.

Bra skor här.

Nej nu börjar jag bli aningen varm. Måste ut i snön ett tag.

Anna Elowson

Nu är jag i skogarna och varken uppkoppling eller mobil fungerar. Har just lyckats få igång perkulatorn så allt är inte dött. Ska ta mig in till byn och se till att jag får iväg något inlägg. Igår lyckades jag hitta en sjal som jag hoppas ska passa. Jag hittade samtidigt ett diadem som skulle vara perfekt. Min ekonomi är just nu rätt så skral och diademet kostar en del. Jag har önskat mig ett par luppar i julklapp men det blir kanske ett diadem istället. Fast helst båda. Det finns ett stort problem som förstör upplevelsen av nobelmiddagen….den j…a studentmössan! Den som vunnit biljetter måste bära studentmössa men inte den som följer med som sällskap. De flesta har ju burit studentmössa och vet att den sitter rätt oskönt efter ett par timmar. Varför ska jag tvingas gå runt med både huvudvärk och öronvärk (öronen trycks liksom inåt av mössan)? Man får tydligen ta den av sig till efterfesten men vid det laget kommer jag att ha en sådan gedigen rand i pannan att det kommer att vara helt ovärt. Jag måste komma på en plan så att jag kan ha diadem istället.
Förstöraren!