Annons

Kulturbloggen

Anders Q Björkman

Anders Q Björkman

Talking Heads-filmen Stop making sense – som Jonathan Demmes regisserade 1984 – är en fantastisk konsertfilm (”Förmodligen är det den bästa konsertfilm som gjorts” skrev till exempel Jan Gradvall i Expressen). Nu släpps dvd:n Talking Heads Chronology med live-framträdanden 1976–1983, alltså bandets historia fram till Stop making sense. Det blir en resa från gruppen tidiga new wave på rockklubben CBGB’s till den vita, neurotiska funk som bandet landade i under 80-talet. Enligt sångaren och förgrundsgestalten David Byrne visar den nya filmen att Talking Heads ”i stor utsträckning var ett live-band”.

Filmen finns i två versioner, varav deluxe-varianten också innehåller fotografier och en tidigare opublicerad essä av rockjournalisten Lester Bangs.

Jonathan Demmes Stop making sense och den nya dvd:n Talking Heads Chronology.

Kategorier