Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt

Mitt Romney anklagas ju ofta av demokraterna för att inte riktigt vara en man av folket. Inte minst för att han sitter på en förmögenhet om en sisådär 250 miljoner dollar och nyligen avfärdade 47 procent av invånarna.

Nåväl.

Hade Mitt Romney valt att avstå från att få ekonomin i 2002 års olympiska vinterspel på fötter, styra som guvernör i Massachusetts och ta dusten om Vita Huset hade han i så fall varit en ännu mindre man av folket.

Med största sannolikhet hade nämligen Mitt Romney hängt kvar i riskkapitalistfirman Bain Capital, som han var med och grundade. Och om vi utgår från att hans innehav skulle vara 12-13 procent, precis som för andra grundare i riskkapitalister idag, hade Mitt Romney varit mer än en miljard dollar rikare.

Bain Capital är idag värt runt 11 miljarder dollar, vilket skulle värdera Mitt Romneys andel till 1,32 miljarder dollar.

Mer läsning på ämnet finns hos Bloomberg.

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter