Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt

För bara någon vecka sedan konstaterades det här på bloggen att 88 procent av alla jobb som har tillsatts sedan recessionen tog slut i juni 2009 har tillfallit en man.

Det innebar att arbetslösheten för män och kvinnor ligger på 8,3 procent vardera just nu. Jämställt, visst. Men att 88 procent av alla jobb har gått till män är nog snarare motsatsen.

Nu kommer nya siffror som visar att 78 procent av alla som har fått gå inom finanskrisen sedan recessionens början har varit kvinnor, som för övrigt även haft ytterst svårt att få tillbaka sina anställningar inom även myndigheter och detaljhandel.

Finansindustrin domineras dock ännu av kvinnor som i mars hade 58 procent av jobben, att jämföra med 60 procent sedan recessionen började i december 2007. Totalt har 394 000 kvinnor fått gå eller lämnat att jämföra med 109 000 män.

Så här ser utvecklingen ut när Wall Street Journal knåpat samman det till en grafik. Klicka på grafiken för att läsa deras story.

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter