Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt

Är det någon som har synts mer än någon annan under de senaste dagarna i den amerikanska näringslivspressen så måste det vara Ben Bernanke.

Jag vet inte vilken offensiv som centralbankschefen tänker att han är ute på men han pratar konstant för tillfället och ingenstans gör han det mer än här.

Eller nåja. Det var ju inte helt sant. Men eftersom Federal Reserve (Fed) nu har ställt sitt högsta höns i en utbildningssal på George Washington University tänker jag förstås inte hålla de lektionerna ifrån er.

Efter att ha gått igenom det amerikanska bankväsendet och hur det fungerade fram till dess att Fed bildades samt hur man agerade efter Andra Världskriget så pratar Ben Bernanke om hur Fed arbetade under finanskrisen och sin syn på turbulensen.

Del 1 hittar ni här. Del 2 här.

 


Video streaming by Ustream

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter