Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt

Redo för dagens mest otippade?

Gordon Gekko har slagit sig samman med självaste FBI.

Eller nåja… Det handlar inte om någon tredje Wall Street-rulle (som tur är, va?) utan om Michael Douglas som själv ställer sig i frontledet för att försöka radera den illegala insiderhandel som Gordon Geeko så förtjust ägnade sig åt.

– Filmen var fiktion. Men problemen är äkta, konstaterar Michael Douglas i den reklamfilm som nu har vevas på CNBC och Bloombergs.

FBI:s förhoppning är att få in tips kring insiderhandeln. Men det bör nog också ses som något av ett sätt att försöka rycka upp sin egen image i ärendet. Myndigheten har under flera år legat lite på latsidan vad gäller just insiderhandel, även om en mindre attitydförändring tycks ha skett det senaste året. 2011 grep FBI exempelvis 64 personer misstänkta för inblandning i en härva kopplad till Galleon Group och dess chef Raj Rajaratnam.

I alla fall.

Här är reklamfilmen:

YouTube Preview Image

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter