Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt

Sommaren 2010 tvingades Mark Hurd överge vd-rollen i datorjätten Hewlett-Packard (HP) sedan han ”brutit mot företagets etiska riktlinjer”. Efter en strid ström av rykten stod det snart klart att han försökt ha ett sexuellt förhållande med konsulten Jodie Fisher samt lämnat in falska utgiftsredovisningar kopplade till detta.

I ett brev som skickades till HP:s företagsledning anklagades Mark Hurd för att ha trakasserat Jodie Fisher sexuellt. Det var också detta brev som fick honom petad. Mark Hurd ingick, samma vecka som han lämnade HP, en förlikning med Jodie Fisher och när företagets egna utredning visade att han inte gjort sig skyldig till några trakasserier hoppades den gifte tvåbarnspappan att ärendet skulle vara historia.

Icke.

Till Mark Hurds stora förtvivlan har en domstol i Delaware nu offentliggjort det brev som fick honom petad. I åtta sidor radas det upp pikanta detaljer om ”förhållandet” mellan Mark Hud och Jodie Fisher. I brevet framkommer bland annat hur Mark Hurd bland annat ska ha tafsat på hennes bröst under middagar, hotellvistelser och andra möten i bland annat Los Angeles, Atlanta, St Louis och Madrid mellan 2007 och 2009. Dessutom ska Mark Hurd ha tagit Jodie Fisher till en bank i Madrid för att visa upp ett kontoutdrag på hur rik han var i en förhoppning om att få ha sex med henne.

”You had designs to make her your lover from the onset using your status and autority as CEO of HP”, står det att läsa i brevet. ”At times you would behave professionaly seemingly ’getting’ that she was not going to have sex with you. At other times, not, and you would relentlessly attempt to cajole her into having sex with you.”

Jodie Fisher har själv sagt att brevet innehåller en del felaktigheter om just de sexuella bitarna. Men brevet har även helt andra inslag. Bland annat skriver Jodie Fishers advokat hur Mark Hurd ska ha kontaktat henne och sagt att han arbetat med ett uppköp av it-företaget EDS,  en affär som genomfördes för 13,3 miljarder dollar. Insiderinformation a la grande.

Mark Hurd är idag toppchef på Oracle.

Sugen på att läsa brevet? Klart du är. Klicka här (pdf) så laddas det ned.

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter