Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt

Igår var det exakt tre år sedan som hela finansvärlden och allmänheten fick ett nytt hatobjekt.

Vi talar, förstås, om Bernie Madoff.

Storsvindlaren lyckades bluffa bort upp emot 65 miljarder dollar i världens största pyramidspel och att benämna honom som hatobjekt är inte att ta i så man riskerar att spricka. Ilskan mot honom i exempelvis New York är ännu stor, vilket bland annat gick att läsa i papperstidningen i helgen.

Bara timmar efter att Bernie Madoff greps av polisen började det tillverkas t-shirts som tog vara på allmänhetens åsikter och tre år senare pågår ännu försäljningen, sedan två år tillbaka också kryddad av hans egna prylar som tidigare auktionerades ut.

Eftersom jag går på julledigt idag så tänkte jag att vi kan avsluta med ett lite lättare inlägg som tar vara på just Bernie Madoff och julen. Här kommer helt enkelt de fem bästa Madoff-klapparna som borde (?) leta sig in under granen:

Nej, bilen ingår tyvärr inte. Men handduken, som klassas som en slags raritet, går på Ebay för 200 dollar. För priset får man, förstås, 100 procent bomull.

Fortfarande förbaskad på Madoff? Drömmer du om att klippa till honom? Tre golfbollar för 18 dollar kanske kan vara något?

Om den är äkta vågar jag inte lova, allt stämde ju som bekant inte när det kom till Madoff. Men vi får väl lita på det i just det här fallet. Säljaren ska nämligen ha 950 000 dollar för oljemålningen som satt i Bernie Madoffs sommarhus och föreställer kubanska bönder som arbetar på en sockerplantage. Målningen är i alla fall gjord av Emilio Falero.

Vi är många som inte har ett armbandsur längre utan använder mobiltelefonen istället. Men för egen del kan jag nog tänka mig att slopa den hållningen om någon skulle vilja ge den här till mig. 20 000 dollar kostar klockan men den kommer också i 18 karat och var en av Bernie Madoffs personliga favoriter.

En Ipad behöver ett skydd, reporna kommer lätt. Så varför inte ge den ett fodral gjort av Bernie Madoffs byxor? För 350 dollar blir det verklighet.

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter