Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt

Inte. En. Blekaste. Aning.

Det var budskapet som Wall Street-profilen Jon Corzine lämnade när han under två och en halv timme pressades om turerna i MF Global och var de 1,2 miljarder dollar som saknas och tillhör kunderna återfinns.

– Med tanke på antalet transaktioner så är jag inte i position att kunna veta någonting specifikt om hur några specifika pengar har rört sig, lät det från en urskuldande Jon Corzine. Men jag skulle verkligen inte medvetet ha styrt eller skiljt pengar åt något håll.

Farhågor fanns att Jon Corzine, tidigare även guvernör i New Jersey och ex-vd på Goldman Sachs, skulle använda the Fifth Amendment som innebär att han kan vägra svara på några frågor men det blev aldrig aktuellt. I utfrågningen, som på förhand var en av de mest upptrissade i år, berättade Jon Corzine även att han fick vetskap om att pengarna saknades kvällen före konkursen och att han manade sina anställda att genast hitta dem.

MF Global riskerar att bli den åttonde största konkursen i amerikansk företagshistoria sett till tillgångar.

Här är lite ihopklippta highlights från när Jon Corzine framträdde i Capitol Hill, Washington:

YouTube Preview Image

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter