Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt

Occupy Wall Street tappar fäste i USA. Och JP Morgan-chefen Jamie Dimon lär jubla. På ett seminarium som Goldman Sachs arrangerade lät vd:n nämligen förstå att han är trött på att utmålas som en dålig människa.

– Att bete sig som om alla som nått framgång är elaka och som att alla med en förmögenhet är dåliga människor – jag förstår inte hur de tänker, sade Jamie Dimon som förra året fick ett lönelyft på 1475 procent.

Occupy Wall Street har protesterat utanför hans fashionabla hem på Manhattan men enligt Jamie Dimon har de inte mycket för det. Kritiken är nämligen felriktad.

– Merperten av oss lönetagare betalar 39,6 procent i skatt, lägg på ytterligare 12 procent i regionalskatt till staten New York och vi betalar 50 procent av våra inkomster i skatt, sade Jamie Dimon.

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter