Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt

Har du alltid drömt om att äga en bit av Empire State Building?

Snart kan du ha chansen.

Eller nåja… Familjeföretaget Malkin Holdings, som äger en av världens mest berömda kontorsbyggnader tillika skyskrapor, uppges nu i alla fall överväga en framtida börsnotering.

Företaget har lämnat in en så kallad 8-K-ansökan till den amerikanska finansinspektionen Securities and Commission Exchange, vilket inte är detsamma som att en börsnotering verkligen kommer att bli av. Enligt Malkin Holding kommer mer information om vad som är i görningen att lämnas under de närmaste tre månaderna.

Empire State Building utgör den verkliga kronjuvelen i Malkins ägande. Företaget tog över den 102 våningar höga byggnaden i april 2002. För två år sedan beslutades att skyskrapan ska moderniseras till en kostnad av cirka 500 miljoner dollar.

Foto: AP

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter