Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt

Protesterna som inleddes förra helgen mot företagsgirigheten på Wall Street och att klasskillnaderna fortsätter. I helgen greps minst 80 personer sedan demonstranterna lämnat sitt läger på finansdistriktet och marscherat upp längs Broadway. I närheten av Union Square drabbade de samman med polisen som nu anklagas för övervåld.

Enligt International Business Times greps de flesta de demonstranterna för att ha blockerat trafiken.

Occupy Wall Street försökte från början samla 20 000 människor till protesterna mot Wall Street, som de kallar för Ground Zero för företagsgirighet. Från början var de 1500 men antalet har nu, efter en veckas övernattningar i pappkartonger, minskat till cirka 200 personer.

”Likt våra bröder och systrare i Egypten, Grekland, Spanien och Island så planerar vi att använda den revolutionerande taktiken från den arabiska våren för att ockupera området och återställa demokratin i Amerika”, löd ett meddelande som gick ut innan demonstrationerna påbörjades.

En video, från demonstranternas synvinkel, hämtad på Youtube:

YouTube Preview Image

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter