Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt


Ni kanske förstår vad bilden ovan betyder.

Ja, nu tar jag semester och så också bloggen till den 18 juli.

På schemat: Bryggan i Åsunden. Grillning. Pet Sounds Bar. Sivletto. Familjen. Tystnad. Södermalm. The Big Short. Oliver Twist. Vänner. Brorsbarn. Chips med dipp. Än mer grillning. Loppis. Färskpotatis. Sena nätter i Stockholms vatten. Ballerina-kex. Morgontidningarna och Sportbladet i fysisk form till frukost. Nils-Oscars öl. Flyt. Oliver Twist. Bosses Glassbar. Götgatsbacken. Altanhäng.

För er som ska åka till New York i sommar – och jag vet att det är många – kommer här en liten lista på hak jag har funnit och tycker är väl värda att tipsa om. Att det bara rör sig om mat och dryck… eh, ja det får väl förklaras med att jag tycker att New York har en av världens bästa restaurang- och barscener.

Sex favoriter utan någon som helst ordning:

1: Finanskrisens hak. Italienaren San Pietro (18 E. 54th St) och seafoodrestaurangen Blue Fin (1567 Broadway) är bara två av alla de restauranger där John Mack och de andra finanscheferna möttes under krisen för att antingen diskutera och försöka lösa den uppkomna situationen eller bara varva ned. Bordsreservering är, givetvis, på sin plats.

2: Tapasfest. På bedårande 64 West 10th Street i West Village ligger Alta inklämd – restaurangen som nog serverar New Yorks allra mest fantastiska tapas. Fried goat cheese with lavender infused honey, house made grilled merguez and red wine pudding in lebne goat cheese sauce, pulled pork empanadas in sweet and spicey cilantro dipping sauce… vattnas det i munnen?

3: Stjärnhäng. De är kända för sina hamburgare med pommes, ha en stjärna i Michelinguiden och vara ett ha som då och då drar till sig megastjärnor som Beyonce. Jag hänger däremot gärna på Spotted Pig (314 West 11th St) för barkänslans skull – mysig, härlig och inbjudande. Prova en av de mest hajpade och bästa ölen just nu i New York, Porkslap. Tar inte bordsreserveringar.

4: Vårda avståndet. Det finns väldigt många rooftop-barer. Alla håller dock inte vidare klass. Ink48 på Kimpton Hotel (653 11th Avenue, 48th Street) håller däremot mer än den lovar. Beläget i Hells Kitchen erbjuds precis det avstånd som ska hållas till Times Square (ett par hundra meter). Beläget på 16:e våningen erbjuds en fantastisk utsikt över världens bästa stad.

5: Börstips? Sugen på att slå dig i slang med Wall Street? Well, det finns ett flertal alternativ att välja på. Valfri bar på alldeles fantastiska Pearl Street är en utomordentlig möjlighet, ett annat är Bobby Van’s – stamhak på 135 West 50th Street för Midtownfirmor som bland annat Barclays, UBS och Morgan Stanley. Ett tredje tips är Harrys Steak & Café (1 Hanover Square).

6: Billig bukfylla. Nej, China North Dumplings är vare sig mysigt eller inbjudande. Men detta lilla krypin, på 27 Essex Street, är såväl gott som extremt billigt. 8 dumplings och 1 gott bröd kostar 3 dollar.

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter