Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt

Bara några år efter att den värsta finanskrisen sedan 30-talet har lagt sig surras det om att vissa aktörer i finansmeckat är tillbaka på ruta vad gäller riskfyllda investeringar.

En av dem som står för ”the talk of the town” är Carl Icahn, investerare som är god för miljarder och ibland får dras med epitetet företagspirat. Finansmannen är känd för att inte linda in sina ord och i en intervju med CNBC (som du kan se nedan) säger han sig tro att Wall Street ”är på väg tillbaka till samma skit” Och med skit menar han i det här fallet bland annat komplexa papper som Credit Default Swaps, vilka låter investerare försäkra sig mot betalningsinställelser.

När finanskrisen briserade höll just dessa papper mer eller mindre på att stjälpa hela finansvärlden och tvingade tillsynsmyndigheterna att medge att de inte hade förstått hur utbredda eller ”farliga” dessa CDS:er var.

Medan många menar att Wall Street har lärt sig sin läxa sedan finanskrisen är Carl Icahn alltså av motsatt åsikt och hävdar att riskerna som tas just nu är för stora – något som kommer att straffas sig.

http://youtu.be/cOHkZ4SneJ0

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter