Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt

Samtidigt som Deutsche Börse och New York Stock Exchange Euronext avslöjade att de förde samtal om en sammanslagning utmålades Nasdaq OMX som den aktör som riskerade att drabbas hårdast av en sådan affär.

Inträngt i ett hörn, där det enligt många handlar om att sluka eller att slukas, har Nasdaq OMX varit tvunget att agera. Börsoperatören, som ju är verksam i Sverige, för bland annat diskussioner med Intercontinental Exchange (ICE) för att tillsammans försöka mejsla fram ett högre bud än det Deutsche Börse lagt på NYSE Euronext.

De samtalen riskerar dock att falla platt, hävdar CNBC nu.

Enligt tv-kanalen fortgår visserligen diskussionerna men Nasdaq OMX ska enligt CNBC:s uppgifter – kanalen hänvisar inte till några källor – vara ytterst nära att avbryta samtalen för att istället inrikta sig på andra alternativ för att säkra sin framtid. Börsoperatören ska framför allt ha synpunkter på lagligheten i den kostnad på 350 miljoner dollar som ska medfölja om det tillsammans med ICE vill stycka upp NYSE Euronext. Det rapporterar även Bloomberg News.

Sedan tidigare har det surrat flera rykten om Nasdaq OMX. Bland dessa återfinns en sammanslagning med Hongkong Stock Exchange eller Singapore Stock Exchange, som dock håller på att slå ihop sig med australiensiska ASX.

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter