Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt

Bara för att jag är Nashville i helgen för att hänga på honkytonks, sjunga med i sorgliga Emmylou Harris-sånger och svepa en Jim Beam eller två vill jag ju inte lämna er helt tomhänta.

Och efter att ha fått ett fint meddelande på Twitter från en läsare om förra helgens blogg tänkte jag – ja, jag är inte mer svårflörtad än så… – att vi återupprepar idéen med en godispåse med läsvärt material om högt och lågt.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Det är ingen idé att ens försöka sig på att göra det här bättre. MSNBC skriver så finurligt och fint själv att vi bara trycker in ett par kortkommandon och klistrar in:

The Justice Department wants the largest cigarette manufacturers to admit that they lied to the public about the dangers of smoking, forcing the industry to set up and pay for an advertising campaign of self-criticism for past behavior.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Ibland förstår jag ingenting av hur andra människor tänker. Och då menar jag ingenting. Det här är ett sånt fall.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Alla heter Glenn i Göteborg. Finns det ju en sanningsramsa som lyder. Och att det är sant vet jag eftersom brorsan en gång stod och skrek det på en bar i just 031-land och Glenn Hysen helt plötsligt dök upp bakom, lade händerna på hans axlar och konstaterade att ”Det stämmer’rä grabben!”.

Så vad har då det med saken att göra?

Well, se det som en (sämre) ledtråd till vilket som är det största företaget du aldrig har hört talas om.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Bostadspriserna sjunker och antalet försäljningar ökar. Och allt beroende (nåja…) på att 26 procent av alla hus som säljs är i utmätning.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

På tal om rökning – i New York City gör du bäst i att inte ha Harry Lyson som granne. Eller så har du hellre det och väntar på att dra in lite kosing. 2000 dollar per cigarr, för att vara exakt.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Går uppkopplingen lite trögt när du ska streama hem senaste bonkabollsmatchen mellan West Bromwich och Stoke? Well, flytta till Sydkorea. Eller ännu hellre vänta ut tiden och att teknologin kommer till oss. Sydkorea säger sig i alla fall redan ha världens snabbaste internet men är givetvis inte nöjt för det. Nu vill de få dig att kunna surfa ännu snabbare – 1 gigabyte per sekund.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

När vi ändå pratar om bostäder så är jag så nördigt lagd att jag har som hobby att alltid följa MSNBC:s Barbara Corcoran som varje fredag listar fem hus som man kan få under en viss summa. Kanske är för att jag i smyg drömmer om en stor gård i södern som jag tycker det är så kul. I Sverige får du typ en liten pluttetta på Katarina Bangata på Södermalm för 350 000 – i USA kan du få en villa med pool i Houston för samma pengar. Googla runt lite så hittar du fler av hennes tips.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Det startade 1913 men är först nu på väg mot börsen. Men när Prada siktar på en börsintroduktion gör de det mer än 6000 miles ifrån sin första butik i Milano – i Hongkong. Och företaget är inte ensamt om att välja att ta sin börsoskuld i Asien, rapporterar NY Times.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Efter 1 dollar stores – 1 dollar food. Exakt hur du kommer att må efter att ha tryckt i dig det här är inget jag ens vill tänka på men alternativet finns ju alltid om du har shoppat lite för hårt vid nästa besök i New York.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Om bara några år dundrar Kina förbi – och sedan dröjer det inte länge innan USA petar ner ytterligare en plats på listan över världens största ekonomier.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Det finns ju dagar för allt nu för tiden. Så på något sätt är jag inte förvånad över en hel månad… på ett helt annat sätt är jag det.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Förslaget om att ge aktieägarna insyn i hur ledningen tänker med efterträdare till Steve Jobs röstades ju ned. Nu visar det sig att det i alla fall fick 30 procent av rösterna.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

En sista avslutande bit. Om Glenn, förstås. Något av det bästa som har skrivits i svensk media under 2000-talet kommer ifrån Anders Bengtssons penna när han tecknar ett fullständigt briljant porträtt i Offside under rubriken En Glenn Bland Män.

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter