Annons

Wall Street-bloggen

Daniel Kederstedt

Daniel Kederstedt

En vän från Sverige hör av sig via Twitter.

”Jag har inte med mig lunch.
Jag fryser ihjäl om jag går ut.
Så: frysa ihjäl eller svälta ihjäl?
Lutar åt det senare.”

Så bara för att ni ska ha något att göra medan ni huttrar ihjäl er i helgen har jag tagit på mig det ansvarsfulla uppdraget att sätta samman en liten godispåse med läsvärt material om Wall Street, danskar och drömmen om att få börja om på nytt.

Redo? You better be. Here we go!

Vänskap kan tåla mycket. Men att myndigheterna knackar på dörren är knappast en sådan sak. I alla fall inte när det kommer till de här båda herrarna som ägnade sig åt fuffens och sedan körde all vänskap rakt ner i avfallskvarnen.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Jamie Dimon ger sig själv en löneökning på 11 miljoner dollar för att ha rattat JP Morgan under fjolåret. Eller okej. Sig själv och sig själv… Ni vet hur det där fungerar. Men det är en kort och gott en jäkla massa pengar, klart över sina konkurrenter.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Apple, Apple, Apple… Det har varit väldigt mycket om it-giganten på sistone. Och inte är det konstigt med tanke på alla rykten och uppgifter som florerar. Steve Jobs hade först bara sex veckor kvar i livet – sedan skulle han medverka på ett möte med Obama, vilket han också tydligen gjorde enligt flera medier. Och även om inga bilder finns på Steve Jobs från mötet så… ja, känner vi inte igen den där tunnhåriga hjässan som lurar bakom presidenten trots allt?

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

En liten udda vändning – BP tycker offren får för mycket pengar och kan nu få tillbaka flera miljarder dollar.

Ni vet Justin Bieber? Klart ni gör. Även om ni liksom jag har försökt undvika honom så har det väl knappast gått. Well, det vi alla visste men som ändå blir så tydligt – det är knappast någon Springsteen anno 70-talet som vi har att göra med när det kommer till texterna För som James Earle Jones säger…

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

På tal om Apple. Magasinet Wired har knåpat samman ett nytt omslag. De är oftast väldigt bra på det. Så också i det här fallet.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Förresten: Det finns en hedgefond som heter The Misfit Barbarian Fund. Tyckte bara ni skulle veta det.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Bästa sättet att dra ihop lite snabba pengar? Ta ett vd-jobb på Times.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Det finns bra reklam. Och så finns det dålig sådan. Väldigt, väldigt dålig sådan.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Wall Streets Dead End efter NYSE och Deutsche Börse beslutat att träda ringarna över varandras fingrar.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Förresten, en sak till: Börserna i USA håller stängt på måndag. Varför? President’s Day. Har ännu inte löst hur jag ska fira denna högtidsdag.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Inte mer Apple tänker ni? Okej. Bara för att jag är så snäll då. En Apple-anställd avslöjar livet inifrån butikerna.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Inte vidare mycket näringsliv alls. Men förbaskat bra läsning om Klas Ingesson, signerat Expressens Johan Orrenius.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Av 49 asiatiska företag som börsnoterades i USA under 2010 var 45 från Kina. Enbart ett från Indien. Rebeccan Fannin på Forbes skriver 6464 tecken om varför Indien aldrig kommer få ett startup-företag som Baidu.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

”The only way you can leave this firm is in a body bag.”

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Har du massa papper i skrivbordslådorna som ingen borde få kunskap om men som du inte vet vad du ska göra med? Well. Jag vill inte sitta här och göra reklam, men det verkar nu finnas ett företag som är redo att rycka ut till räddning.

Avslutningsvis: Jag kanske är väldigt sen på pucken här. Men jag fick se den här videon först igår. Ohyggligt roligt.

Om bloggen


Daniel Kederstedt är SvD Näringslivs korrespondent i världens ekonomiska huvudstad – New York. Med utgångspunkt från Wall Street rapporteras här om finansvärlden, börserna och det internationella näringslivet.

@kederstedt på Twitter