Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

En av världens trevligaste grönsaksmarknader. När jag är i News York, som nu, besöker jag alltid Union Square Greenmarket. Inte för att det är den största grönsaksmarknaden – men för att det är den absolut fräschaste och trevligaste. Det är också hit som de bästa kockarna på Manhattan och Brooklyn handlar sitt gröna till restaurangerna. Den svenske kocken Fredrik Berselius fullkomligt älskar den. Mannen bakom den hyllade krogen Aska väntar nu på att öppna sin krog på ett nytt ställe. Han berättar att han under väntans tid nästan får ångest av att gå där utan att kunna handla som han brukade.

På marknaden finns allt du kan tänka dig av ekologiska grönsaker av högsta kvalitet – fritt fram för alla kvalitetsmedvetna (och de är många) Manhattan-bor att handla av. Här finns också kött, fisk, honung, bröd, kryddor och oljor. Allt av yppersta kvalitet. Största utbudet finns på lördagar.

Union_Sq_Market_chard

Swiss Chard, Mangold på svenska, i vitt, rött och gult vilket signalerar smak och styrka. Den vita är mildast och den röda starkast.

Union_Sq_Market_turnips

Rädisor och majrovor i buntar – alldeles nyskördade från Upper New York State.

Union_Sq_Market_lök

Alla grönsakerna ligger snyggt upplagda och vårdas hela dagen av många personer som rensar och vattnar.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.