Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Hur bra kan England bli på sparkling wines? För någon månad skrev jag i SvD en researtikel om mousserande vin i England. Jag förutspådde att landet har en stor framtid. Nu kan jag berätta att den framtiden är nära. Vid ett besök på English Wine Centre utanför Brighton fick jag se en stor del av det sortimentet som finns. Och jag fick även en prova en del.

På English Wine Centre finns det 70 olika English Sparkling Wine till salu av de totalt 120 som finns i England. Totalt har butiken 160 olika viner från över femtio olika producenter. Imponerande.

English Wine Centre

English Wine Centre i Alfriston har det största utbudet av English Sparkling Wine i hela landet. Anläggningen har också restaurang och trevlig övernattning. Väl värt ett besök.

Vad gäller kvaliteten är jag imponerad. Där finns karaktär och bra syra. Men vinerna saknar ännu det karaktäristiska smakdjup som kännetecknar en riktig champagne. Men det kommer, kan jag lova. Ambitionen och kunnandet finns där – det behövs bara tid för att hinna lagra vinerna. Jordmån som i Champagne har de redan.

För övrigt konstaterar jag att detta är mitt blogginlägg nummer 300. Det tycker åtminstone jag är imponerande.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.