Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Klassiska recept kommer alltid till heders. För lite mer än en vecka sedan skrev jag i SvD om mina våndor med kokböcker. Jag har för många och jag glömmer alltid bort var jag hittar det där speciella receptet jag provat en gång. Varvid jag går tillbaka till klassikerna och letar – eller googlar på nätet.

Jag var inte ensam om detta problem. Jag fick många igenkännande mejl. Fler tipsade om att att riva ut recept som man gillar och samla dem separat. Bra idé – men synd på vackra kokböcker.

Andra förklarade att de alltid höll sig till klassikerna. En läsare köpte visserligen också nya utgåvor –men då han alltid saknade några recept från de gamla kom han på en idé. Han rev ut de bästa nya recepten och la dem i den äldre utgåvan. Det var ju alltid färre recept som var helt nya än som behållits från utgåvan innan.

Kokböckerx2

Bonniers Stora Kokbok var en favorit hos de flesta som hörde av sig via mejl – som god tvåa kom Vår Kokbok.

Av de som mejlade hade de flesta Bonniers Stora Kokbok som favorit. På andra plats kom Vår Kokbok. De klassiska kokböckerna med de klassiska recepten kommer att överleva flera generationer.

Om Vinbloggen



Välkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.