Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Tredje svensken i en mycket exklusiv skara av vinkännare. Master of Wine är det finaste man kan bli inom vinbranschen. Utbildningen är engelsk och riktar sig till alla som jobbar professionellt med vin. Den är inte bara svår – den är otroligt krävande att ta sig igenom. Totalt har bara 319 människor klarat av en examen. Första svensken var Ulf sjödin, som nu arbetar på Systembolaget. Den andra var Madeleine Stenwreth.

Louise_Sydbeck_MW

Louise Sydbeck heter Sveriges tredje Master of Wine. Imponerande med tanke på hur svår utbildningen är.

Den tredje svensken som erövrar titeln är också kvinna och heter Louise Sydbeck. Sedan tjugo år sedan bor hon i Frankrike där hon med sin man driver ett företag som levererar exklusiva viner till lyxyachter. De senaste sex åren har livet också handlat om studier för Master of Wine.

Förutom familjen finns det en stolt person till: Lars Torstenson, vår flygande vinmakare i världen. När Lars Torstenson var chef för Vin & Sprits Domaine Rabiega arbetade Louise Sydbeck med honom. Och med viss rätt har han en liten del i hennes framgång.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.