Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Inget annat varumärke är så starkt som DRC. De senaste veckorna har jag intervjuat några personer för en artikelserie. Intervjuerna ingår i en serie som jag kallar Jag & mina vinner och som rullar i vintidningen Allt om Vin. Där får jag möjlighet att träffa trevliga vinpassionerade människor.

Fransson_vinerx2

Owe Fransson på Hotel Borgholm har både La Tâche och annat fint i hyllorna. Favoriten är  Lafleur à Pomerol. Hotell Borgholm har nordeuropas största samling av dessa Bordeaux-viner.

Först var jag och hälsade på Karin Fransson på Hotell Borgholm. Där blev jag förevisad vinkällaren där Karins make Owe stolt visade upp sina rariteter. Bland annat en Domaine Romanée Conti (DRC) La Tâche 2005. Det vinet är inte riktigt lika dyrt som DRC-vinet som kommer från vingården Romanée-Conti. Där La Tâche kostar närmar tiotusen kronor flaskan kostar Romanée-Conti upp mot tjugotusen kronor flaskan. Och då handlar det om senaste årgången. Med lite ålder blir det bara dyrare.

Operakällaren_PSL-MM

Per Sinding-Larsen och jag fick nöjet att titta runt i Operakällarens vinkällare fylld med viner som de flesta bara kan drömma om.

I veckan pratade jag med Per Sinding-Larsen som är journalist på Sveriges Television med popkultur som specialitet. Han äger, mig veterligen, ingen La Tâche men nu har han fått hålla i en. Det skedde under en fotografering i Operakällarens allra hemligaste rum: vinkällaren. Där förvaras upp mot 25 000 flaskor. Den dyraste är en 6-liters Cristal – den berömda champagnen från Roederer. Bara i inköp kostar buteljen över 40 000 kr.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.