Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Det händer mycket på Kullahalvön. Denna fantastiska sommar borde man legat mer i hängmattan eller bland klipporna ner vid stranden. Istället har det blivit matlagning, långa luncher och lockande besök på loppis och skojiga matevent. Mest ambitiös har Vikentomater varit. Under Tomatens dag fick jag inte bara uppleva tomater i kubik utan där fanns också matproducenter av olika slag. En fröjd att provsmaka – trots hettan.

Vikentomater-tomater

På Vikentomater i Viken dignar det av tomater i alla färger, former och storlekar. Under Tomatens dag kom en strid ström av besökare dit.

I den andra allra hetaste delen stod tre kockvänner och lagade mat med tomat. Jag fick ett överraskande möte med Crister Svantesson, Katja Palmblad och Johnny Johansson. Crister är gammal kumpan till Leif Mannerström och numera kockkändis i tv. Katja är Göteborgs flitigaste kvinnliga kock och kokboksförfattare. Johnny är tidigare Nobelkock och slottskock i Örebro som gärna håller matlåda från scen.

Vikentomater_kockar

Jag fick ett överraskande möte med toppkockarna Crister Svantesson, Katja Palmblad och Johnny Johansson. Vilket gäng!

Jag fick en kul pratstund med dem. Och dessutom fick jag smaka några av deras tomatkreationer. Och de var fantastiska trots att de uppfunnit det hela på plats. Som den matlagningsamatör jag är kan det vara skönt att bli påmind om hur skickliga dessa matproffs är. De är otroliga på att få ihop smaker och texturer.

Där ligger man i lä. Eller om jag tänker positivt: det finns en del att jobba på.

Vikentomater_streetfood

Till och med en streetfoodvan med den allerstädes närvarande pulled pork hade letat sig ut på landet till Vikentomater.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.