Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

EAT Forum pågår på Clarion Sign i Stockholm. Under två späckade dagar samlas hundratals engagerade människor för att diskutera och lyssna på kända talare som pratar om matproduktion, hälsa och hållbarhet. Besökarna är både politiker, vetenskapsmän och businessfolk – och en del journalister.

Bill_Clinton-1

Bill Clinton uppträdde på en stort internationellt forum kring mat, hälsa och hållbarhet i Stockholm idag.

Det hela startade idag med en rivstart. Bill Clinton är i stan för att presentera arbetet inom sin stiftelse Clinton Foundation. Det är inte varje dag jag lyssnar på Bill Clinton live. Men han är precis som man förväntat sig – extremt påläst, mycket engagerad och samtidigt ovanligt avslappad.

I sitt timslånga tal gick han igenom tillståndet i världen idag vad gäller hälsa, fetma och kvinnors möjligheter i världen. Detta är också uppgifter som ingår i Clintonstiftelsens arbete.

Bill_Clinton-2

Bill Clinton är en sällsynt skicklig talare som berättade om arbetet i sin egen stiftelse.

Han uppehöll sig också länge vid frågor kring småböndernas villkor i Afrika – där stiftelsen skapar bättre förutsättningar för hundratusentals småbönder. Främst genom att hjälpa till med rätt grödor men framförallt genom att se till att de kan distribuera och marknadsföra sina produkter till rimliga kostnader.

Grunden i hela hans tal handlade om hållbarhet. En ödesfråga för framtiden, menade Clinton: Vi måste snabbt ställa om vår värld till att bara använda förnyelsebara resurser.

På frågan om han kommer att bli den förste First Gentleman i USA (alltså motsvarande First Lady om Hillary blir president) skrattade han undvikande.

Men om det skulle hända lovade han att inte upphöra med sin stiftelse.

Läs om Eat Forum här

Läs om Clinton Foundation här

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.