Mikael Mölstad
Nu finns tre matetablissemang i den gamla Jarla-teatern. Sayan Isaksson är en av de smaksäkraste och skickligaste kockar vi har i Sverige. Han står bland annat bakom Esperanto och Råkultur som huserar i den gamla Jarlateatern på Kungstensgatan i Stockholm.
Sayan Isaksson på toppkrogen Esperanto är matgeniet bakom Shibumi.
Nu har källarvåningen kompletterats med ett elegant mat- och dryckestempel i japansk anda under namnet Shibumi. Det är inspirerat av de japanska Izikaya-pubarna – ett ställe där du kan slinka in och få allt möjligt att dricka till goda smårätter.
Ingången till Shibumi ligger på sidan av Jarla-teatern bakom en diskret koppardörr.
Om Sayan och hans duktiga medarbetare få råda blir det ett nöje att gå dit. Det jag upplevt av alla smårätter bådar mycket gott – till rimliga priser. Det serveras förstås både varm och kall sake – men också japansk öl och vin från främst Tyskland. Och dessutom kan ingen bli besviken på drinkarna när Hampus Thunholm står bakom flaskorna.
Tartar på svensk hängmörad biff med goda tillbehör.
Japansk minihamburgare med bun – i New York-style.
Grillade knivmusslor i eget skal med vispat ägg, lagrad soja och halstrad potatis.