X
Annons
X

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Nu finns tre matetablissemang i den gamla Jarla-teatern. Sayan Isaksson är en av de smaksäkraste och skickligaste kockar vi har i Sverige. Han står bland annat bakom Esperanto och Råkultur som huserar i den gamla Jarlateatern på Kungstensgatan i Stockholm.

Shibumi_Sayan

Sayan Isaksson på toppkrogen Esperanto är matgeniet bakom Shibumi.

Nu har källarvåningen kompletterats med ett elegant mat- och dryckestempel i japansk anda under namnet Shibumi. Det är inspirerat av de japanska Izikaya-pubarna – ett ställe där du kan slinka in och få allt möjligt att dricka till goda smårätter.

Shibumi_dörr

Ingången till Shibumi ligger på sidan av Jarla-teatern bakom en diskret koppardörr.

Om Sayan och hans duktiga medarbetare få råda blir det ett nöje att gå dit. Det jag upplevt av alla smårätter bådar mycket gott – till rimliga priser. Det serveras förstås både varm och kall sake – men också japansk öl och vin från främst Tyskland. Och dessutom kan ingen bli besviken på drinkarna när Hampus Thunholm står bakom flaskorna.

Shibumi_tartar

Tartar på svensk hängmörad biff med goda tillbehör.

Shibumi_burgare

Japansk minihamburgare med bun – i New York-style.

Shibumi_knivmussla

Grillade knivmusslor i eget skal med vispat ägg, lagrad soja och halstrad potatis.

Om Vinbloggen



Välkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.