Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Spännande möte med Sveriges bäste kock. Matbordet heter Mathias Dahlgren nya koncept som bjuder på något helt nytt i restaurangsverige. I en egen avdelning i hans matsal finns nu ett u-format bord med kök i mitten. Där bjuder mäster själv på en inspirerande matshow inför tio gäster.

Matbaren_MD_sparris

Här är det upplagt med nybakat surdegsbröd, hemkärnat smör, ost på mjölk från fjällko och nyskördad gotlandssparris.

Olika kvällar har olika teman. När jag var där bjöds det på två timmar underhållning med ett antal rätter som skapats just inför denna kväll. Råvarorna var förstås i säsong: grön sparris, färska örter och lamm.

Matbaren_MD_mandelpotatis

En favorit var en skål med mandelpotatis, koncentrerad gräddfil, brynt smör, sikrom, gräslök och friterade potatisskal. Bara goda grejer.

Inför våra ögon skapades fem olika rätter där Mathias Dahlgren pedagogiskt förklarade hur han tänkte kring sin matlagning. Alla vi gäster deltog i samtalet med frågor och kommentarer.

Som jag berättade i en krönika för några veckor sedan har jag sett fram mot denna kväll. Det är precis vad jag kan längta till: en kväll med spännande matlagning och mycket prat kring råvaror och tillagning.

Matbaren_MD_vin

Det serverades två viner. Den vita var en stor upplevelse: en 2012 Domaine de Chassorney Saint-Romain från Côte de Beaune i Frankrike.

Och visst är det något speciellt att sitta ner med Mathias Dahlgren som bara lagar för mig (och nio till). Han är ju ändå vår ende svenske kock som vunnit Bocuse d’Or.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.