Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Grand Hôtel har en originalflaska kvar från invigningsåret. För första gången har jag besökt Grand Hôtels berömda vinkällare. Jag har hört om dess rariter och fantastiska bredd i alla år jag jobbat med vin. Nu fick jag äntligen se den. Till en början blev jag lite besviken. Den var inte alls så stor och stilig som jag förväntat mig. Men innehållet höll måttet. En ren fröjd att botanisera i.

GH_Mouton-Rothschild_1874

En flaska Mouton-Rothschild från 1874 finns lagrad i Grand Hôtels vinkällare. Knappast drickbar – men vem vet?

Längst in var det betydligt tjusigare med vinprovningsbord och gamla möbler. I en bänk med glaslock låg de verkliga rariteterna. Bland annat en Mouton-Rothschild från 1874 – eller rättare sagt en Château Mouton, med en viss Baron de Rothschild som proprietère.

Intressant nog var dessa flaskor från hotellets invigningsår. Men de bör förstås ha kommit dit några år senare. Annars hade väl Régis Cadier, fransk köksmästare och hotellets grundare, druckit upp dem.

GH_Lena_Endre_o_Mikael

Mitt källarbesök på Grand Hôtel föranleddes av att jag intervjuat Lena Endre om hennes vinintresse. Vi satt i Cadierbaren och pratade.

Källarvistelsen förgylldes av att jag var där med Lena Endre, en stor vinvän och medlem av Vinakademien. Jag hade intervjuat denna charmerande skådespelare inför en artikelserie jag gör för Allt om Vin: Mikael Mölstad möter kända Vinvänner. Den första intervjun i serien handlade om Per Gessle.

Intervjun med Lena Endre finns i nr 4 av Allt om Vin 2014 – och det är den som finns i handeln nu.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.