Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Två krogar prisade för sina dryckesupplevelser. När White Guide i måndags delade ut priser till bästa restauranger i olika klasser handlade två priser om dryck – det vill säga öl och vin.

Priset för Årets Ölupplevelse gick till The Flying Elk, ett slags brasserie i Gamla Stan i Stockholm och som ingår i Frantzén-gruppen. De prisas för att de på ett kreativt sätt lyckats kombinera smakstinna gastropubsrätter med säsongsanpassade ölsorter.

WhiteGuide14_T1A_460

The Flying Elk (till vänster) tog ölpriset – och PM & Vänner vann vinpriset.

Priset för Årets Vinupplevelse gick till Växjö i Småland. Där presterade PM & Vänner återigen på högsta nivå i Sverige när det gäller vinkällare och vinarbete i matsalen. I motiveringen står bland annat att de efter många år i krogtoppen har lyckats att lyfta sitt vinarbete ytterligare ett snäpp.

Här står mer om vinnare i White Guide.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.