Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Färska rotsaker i trädgårdslandet i februari. För ett par veckor fick jag syn på vårt trädgårdsland – nu fritt från snö. Solen sken och där lyste något orange. Det var morötter. Inte stora, men väl spänstiga. Där hade ett tjugotal kvarglömda morötter långsamt vuxit under hösten och sedan krypit upp ur jorden. Det såg mycket lustigt ut.

Morötter i landet

Exakt så här såg landet ut med sina morötter som på något märkligt sätt krängt sig upp på jorden.

Hur har det gått till? Ja, det hänger väl ihop med snösmältningen som fått jorden att sjunka ihop kring rotsakerna. Morötterna plockades in och provsmakades samma kväll. Varsamt kokade och sauterade med lite smör. Överraskande delikat. Och en överraskande upptäckt.

Morötter i skål

Pinfärska morötter i februari från egen täppa blev till ett smaskigt tillbehör till en kokt skrei.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.