Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Viner på glas är svåra att dela. Jag har flera gånger skrivit om vin på glas. Både att de oftast är alldeles för dyra – men också att det borde vara möjligt att att kunna dela. Jag vet att många krogar utomlands har små karaffer för en, två eller tre deciliter. Då kan man själv fördela vinet mellan gästerna när man bara vill ha lite vin till maten.

Brasseri Godot

Brasserie Godot har tänkt till. De serverar smakprover på goda viner i små egna flaskor.

Nu har brasserie Godot i Stockholm utvecklat en egen idé. De gör småflaskor med ett aktuellt vin som de tror att gästerna gillar. De har till och med gjort en egen etikett för vinet. I detta fall är det ett vin från producenten i Bordeaux – Jean Luc Thunevin – som skapade kultvinet Valandraud. Han fick smeknamnet Bad Boy – därav namnet på detta vin.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.