Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

En europamästare i sommellerie blev hedrad. Som du kanske sett så jobbar jag också med ett nyhetsbrev för alkoholbranschen (WOW News) och även med vintidningen Allt om Vin. Sedan 2009 har WOW News korat Årets Dryckesprofil. Den förste mottagaren var dåvarande finansmarknadsministern Mats Odell som hedrades för sin insats att lyckas sälja Vin & Sprit för 55 miljarder. Än idag är det en imponerande bedrift.

_DSE5003

Sommelieren Arvid Rosengren blev Årets Dryckesprofil i veckan. Foto Claes Löfgren.

Senaste mottagaren av Årets Dryckesprofil blev sommelieren Arvid Rosengren med motiveringen ”För fantastiska sommelierframgångar i VM och vinst i EM men lika mycket för sitt engagemang i sommelieryrket, sin coachning av nya tävlingssommelierer och sin roll som inspirerande föredöme för restauranggäster och sommerlierelever”.

Arvid Rosengren gjorde en imponerande insats när han vann europamästerskapet i sommellerie i slutet av september. Det är en oerhörd bedrift med tanke på hur svårt det är – och hur duktiga alla sommelierer är ute i Europa.

Arvid Rosengren bor sedan flera år i Köpenhamn där han arbetar som Wine Director på Copenhagen Concepts som äger åtta restauranger bl a Mash, Le Sommelier och Umami. Efter vinsten i Sommelier-EM väntar nu VM i sommellerie i Mendoza 2016.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.