Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Det är inte bara snapsar som finns på småflaskor. Systembolaget vill ju bara att vi ska handla alkohol i deras butiker. De vill också att vi ska dricka mindre. Här är kanske lösningen. Tidigare har Systembolaget lanserat flera samlingar av 5 cl-flaskor med snapsar. Med stor succé. För visst är det en hämmande effekt att öppna en ny flaska – även om de bara innehåller fem centiliter.

Småflaskor_avec

En låda avec i småflaskor om fem cl. Kanske får det många att känna sig som på flyget förr, när det var fritt med avec.

På måndag lanserar två andra set med småflaskor. Den ena kallas Avec och kommer från Pernod-Ricard. Innehållet är två flaskor av vardera: Jameson Irish Whiskey, The Glenlivet 12 Years, Martell VS, Kahlúa och Havana Club Añejo 7 Años. Det blir en slags prova-på-låda för facila 320 kr. Många flaskor för pengarna är det.

Småflaskor_port

Fem småflaskor portvin är en bra idé om du vill testa olika smaker utan att behöva köpa helflaskor.

Den andra lådan är från portvinshuset Graham’s som erbjuder fem olika av deras mest populära portvinssorter: Fine White, Fine Ruby, Late Bottled Vintage, Six Grapes och 10 Year Old Tawny. Här innehåller varje flaska 20 cl – totalt köper du alltså en liter portvin för 195 kr.  En bra idé för den som vill testa olika portvarianter före julinköpen.

De båda samlingarna med småflaskor lanseras på måndag den 2 december.

Graham’s Selection of Finest Ports har varunummer 8065. Avec x 10 har varunummer 530.

Om Vinbloggen



Välkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.