Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Bra champagne åldras med värdighet. Det är få vinvänner som inte gillar champagne. På rak arm känner jag faktiskt bara två som absolut inte dricker champagne (konstiga typer). Det är dock inte alla som gillar gammal champagne. Det gör jag.

Henriot_1964

När drack du en champagne från 1964 senast? Jag fick chansen för någon vecka sedan. En upplevelse.

Gammal champagne är nämligen inte alls speciellt gammaldags alltid. Många gånger kan de vara riktigt pigga även om de har flera decennier i flaskan. Nyligen fick jag prova ett fantastiskt exempel: Henriot Cuvée des Enchanteleurs Brut 1964. Härligt pigg för sin ålder med tryffeltoner, mogen brödighet och toner av citronskal.

Fick även prova flera yngre Henriot Enchanteleurs-årgångar bland annat 1990 och 1999. Båda var lysande – så Enchanteleur kan vara något att satsa på om du vill ha något att glädjas åt i framtiden.

Apropå min rubrik: Om jag förstått det rätt betyder Cuvée des Enchanteleur ungefär ”den förtrollades blandning” eller kanske Trollkarlens blandning. Rätta mig om jag har fel.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.