Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Hur många olika sorters Limoncello kan man göra? För ett par veckor sedan var jag på halvön Sorrento strax söder om Neapel. Nu stänger de flesta hotellen ner för säsongen. Men under mitt besök frodades fortfarande turismen. Varje dag ankrade ett kryssningsfartyg upp på redden utanför staden Sorrento.

Limoncello

I en butik i Sorrento fick jag mitt lystmäte på Limoncello. Det blev dock bara köp av en flaska.

Överallt fanns det Limoncello till salu. Många butiker hade också sin egen produktion. Varför inte prova nu när höstmörkret kryper in på oss. Det skapar en längtan till nästa sommar med sol och värme.

Limoncello görs av skalet på citroner som får urlakas i alkohol och sedan tillsätts socker och vatten som ger en söt simmig likör. Drick den iskall som en digestif.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.