Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Biblioteksgatans Wienercafé öppnar igen i ny skepnad. Många har gått förbi planket och affischerna på Biblioteksgatan vid hörnan Mäster Samuelsgatan i Stockholm, lyxstockholms allra finaste promenadstråk.

Efter en omfattande nybyggnad öppnar här det nya Wienercaféet med namnet Wiener Caféet anno 1904. Jag ska villig erkänna att jag inte var frekvent gäst på det gamla stället: ett ganska vanligt kondis – men i paradläge och därmed ohemult dyrt.

WienerCafé_tak

Allt är påkostat. Glastak, stuckaturer och marmorerade väggar. Lamporna sitter på grova järnbalkar – lite udda.

Jag har inte kollat priserna på det nya Wiener Caféet anno 1904 – men jag kan inte tro att de tänker konkurrera om att vara billigast. Här handlar det om upplevelser i den mycket eleganta lokalen med kristallkronor i taket, glastak och träboaserade väggar (där skivorna och delar av väggen är marmorerade för att likna marmor och mahogny – ett enormt jobb). Överhuvudtaget är lokalen fylld med kul detaljer.

WienerCafé_inre

I ett inre rum kan man få mer avskildhet och dessutom studera kökets arbete bakom stora glasrutor.

Här ska serveras kaffe, vin och champagne till exklusiva bakverk signerade mästerkonditorn Daniel Lindeberg. Signaturbakverket ska bli prinsesstårta. Det ligger rätt i tiden. Där ska också finnas lättare rätter för den hungrige.

Detta är måhända vad Stockholm behöver för turisterna: ett klassiskt café med internationell inredning och känsla. Lite Paris – lite Wien.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.