Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Vin lockar till många konstiga uppfinningar. I min vinvärld dyker det ständig upp nyheter och pressmeddelanden kring saker som ska göra vindrickare lyckliga. De vanligaste handlar om att lufta viner. Det har uppfunnits de mest sinnrika anordningar. Oftast bygger det på att vinet ska gå genom en konstig mojäng där det blandas med luft. En designer tyckte att det smartaste var en karaff där vinet rann ut i en slags stril – som på en vattenkanna.

Fyllehundar

Två exempel på fyllehundar till salu på Amazon. Det är inte ens skojigt – och ändå är jag lättroad.

Jag kan inte låta bli att tro att många av dessa idéer har tillkommit efter ett visst intag av dryckerna som det skapas tillbehör till. Till den kategorin hör dessa fyllehundar som ska hålla flaskor. Det hela är seriöst, vad jag förstår. De finns att köpa på amazon.com.

Min enda kommentar är: osmakligt och fult. Inte ens skojigt.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.