Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Gamla bordeauxer lever länge. Kan ett 54 år gammalt vin bjuda på några upplevelser? Absolut, kan jag svara efter att ha fått prova några centiliter ur denna rara flaska av Château Mouton-Rothschild 1959.

Mouton_Rothschild_1959

Min personliga premiärsmakning av en Mouton-Rothschild 1959 var en upplevelse.

Fortfarande mycket liv i syran och tydligt förnimbara dofter av mogna jordgubbar med lädertoner. Tanninerna har förstås bleknat betydligt men det gör också att vinet får en viss fräschör – om än med mycket mogenhet.

En sällan upplevelse för en sann vinvän.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.