Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

De alkoholfria matdryckerna blir allt fler och bättre. Under helgen har jag besökt den nya matfestivalen: Taste of Stockholm. Ett ambitiöst projekt för alla som vill provsmaka ett antal toppkrogars mat. Och dessutom träffa några av kockarna. Det hela fick en smakstart, åtminstone vad gäller vädret. Jag tror dock arrangörerna önskat sig ännu fler besökare. Kanske får de tänka om på inträdespriser och system med smakkronor. Jag kommer dock gärna igen.

Jag hade också förväntat mig fler matprodukter att handla. Det blev ändå en upptäckt: en alkoholfri vuxendryck på svarta vinbär och aroniabär. Namnet är Roomi (ett namn som förekommer i en Dan Anderssonvisa) och drycken är skapat av ett team med bland annat hallänningen Dan Trum som flyttat till Leksand. Bakom konceptet ligger Michael Toivio.

Svartvinbärsdryck

Roomi är en kvalificerad svensk alkoholfri dryck gjord av svarta vinbär och aroniabär.

Jag blev imponerad av detta rika koncentrat av svenska dofter och smaker. Och dessutom en helt torr dryck med frukt, beska och rejäl syra som passar till kraftiga kötträtter. Doften domineras av svarta vinbär med en viss skogskaraktär – jag förmodar att det är aroniabären och granskottssirapen som ger detta.

I karaktären påminner Roomi om Saxhyttegubbens Blåbär 100% som finns på Systembolaget. Där har också Roomi en given plats, tycker jag. Och även så i alla sammanhang där någon vill ha en rödfruktig alkoholfri dryck med vuxensmak.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.