Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Fransmännen är duktiga på senap. Under en kort vistelse i Beaune, Bourgognes vinhuvudstad, fick jag möjlighet att prova senap. I staden ligger nämligen den senapsfabrik som många anser gör den bästa senapen i världen: La Moutarderie Fallot.

Fallot- senap i butiken

Fallot har ett fantastisk urval av senap i sin butik och fabrik i Beaune.

Jag har alltid gillat deras speciella senap med olika karaktärer och smaksättningar. Med bara 20 anställda gör de 85 000 ton senap per år: Ett tiotal olika naturella och närmare 30 med olika smaksättningar.

Fallot_ ingredienser

Här kommer rören med de smaksättare som används: alkohol, vin, vinäger och salt.

De levererar senap över nästan hela världen. Och det är fascinerande hur en så egentligen enkel produkt kan smaka så fantastiskt. Jag gillar den grovkorniga naturella men också flera av de smaksatta – t ex med basilika eller dragon.

Några blev helt tagna av en senap med tryffel. Inte jag.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.