Mikael Mölstad
Fransmännen är duktiga på senap. Under en kort vistelse i Beaune, Bourgognes vinhuvudstad, fick jag möjlighet att prova senap. I staden ligger nämligen den senapsfabrik som många anser gör den bästa senapen i världen: La Moutarderie Fallot.
Fallot har ett fantastisk urval av senap i sin butik och fabrik i Beaune.
Jag har alltid gillat deras speciella senap med olika karaktärer och smaksättningar. Med bara 20 anställda gör de 85 000 ton senap per år: Ett tiotal olika naturella och närmare 30 med olika smaksättningar.
Här kommer rören med de smaksättare som används: alkohol, vin, vinäger och salt.
De levererar senap över nästan hela världen. Och det är fascinerande hur en så egentligen enkel produkt kan smaka så fantastiskt. Jag gillar den grovkorniga naturella men också flera av de smaksatta – t ex med basilika eller dragon.
Några blev helt tagna av en senap med tryffel. Inte jag.