Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Toppviner med priser för vinälskare. På måndag den 2 september händer det mycket på Systembolaget. Läs mer om nyheterna på Systembolaget här.

Denna dag lanseras också viner i den högre skolan. Visserligen kostar de en bra slant – men vilka viner! Här är mina favoriter som jag tycker är värda varenda krona. Gillar du till exempel mogen rioja så är Viña Tondonia ditt val.

Gamla_baroloviner_SP_sept

Mycket gott finns på Systembolaget i september – men dessa är tyvärr inte på topp: Barolo Riserva Fontanafreda 1982, Barolo Lazzarito 1996 och Barolo Vigna La Rosa 1996.

Däremot är inte gammal Barolo alltid att föredra. De har en förmåga att torka ut och tappa all spänst och kraft. Här är mina favoriter:

Champagne

Pierre Peters Cuvée Speciale Les Chétillons 2006, 595 kr, nr 90032

Diebolt-Vallois Fleur de Passion 2006, 599 kr, nr  99414

 Vita viner

Clos Häuserer Riesling 2011, 299 kr, nr  97027

Viña Tondonia Reserva Blanco R López de Heredia 1998, 259 kr, nr 90020

Röda viner

Les Galichets 2011, 149 kr, nr 96094

Viña Tondonia Gran Reserva R López de Herediam 1994, 549 kr, nr 94810

Barrua Agricola Punica 2010, 199 kr, nr 91230

Brunello di Montalcino Pianrosso Ciacci Piccolomini d’Aragona 2007, 399 kr, nr 91125

Clos des Papes 2011, 658 kr, nr 90326

Hermitage Rouge E Guigal 2006, 369 kr, 90212

Château Barréjat Cuvée des Vieux Ceps 2010, 149 kr, nr 91173

Catena Zapata Adrianna Vineyard Malbec 2009, 595 kr, nr 90075

Campo dei Gigli Tenuta Sant’ Antonio 2007, 499 kr, nr 91120

Om Vinbloggen



Välkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.

Fler bloggar