Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Imponerande vinutbud på ett vanligt varuhus. Kaufhof heter en av Tysklands största varuhuskedjor. Deras dryckesavdelning är idag mycket imponerande. Men så finns det inget Systembolag i Tyskland.

Bland de svenska argumenten för Systembolaget ingår ofta att Systembolaget har ett större utbud än vinhandeln utomlands. Det stämmer inte om man utgår från det som finns på hyllorna. (Räknar man in Systembolagets beställningssortiment blir det en helt annan fråga – men det blir det i Tyskland också.)

Kaufhof-weinabteilung

På Kaufhof vid Alexanderplatz i Berlin finns en stor stilig vinavdelning som slår Systembolaget med hästlängder när det gäller klassiska viner. Här syns bara en del av allt som erbjuds.

Sortimentet på Kaufhof vid Alexanderplatz  är en fröjd att botanisera i. Här finns alla klassiska viner du letar efter – och det finns definitivt inte 40-50 amarone, ripasso och appassimento. Eller femton sorters sötaktiga zinfandelviner.

Det finns mycket positivt med Systembolaget men dit hör definitivt inte möjligheten att hitta kända viner från berömda producenter i bra årgångar.

Nästan varje gång jag söker ett speciellt vin för en middag eller provning så finns det inte. Det mesta hade jag hittat på Kaufhof i Berlin.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.