Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Systembolagets ordinarie sortiment är både upp och ner. I förra veckan var det provning av 141 viner i det ordinarie sortimentet. Dessa övningar återkommer nästan varje månad – nya viner i nya årgångar varje gång. Till slut har vi vinskribenter provat igenom alla viner i det ordinarie sortimentet.

Juni månads viner i nya årgångar innehöll 141 viner. Det tar många timmar att prova igenom och det kräver mycket koncentration.

Detta är en av grundarbetena i mitt arbete för dig som läsare av Svenska Dagbladet. Ur dessa provningar plockar jag mycket av det jag rekommenderar. Oftast går det lätt att prova. Men denna gång var det ingen dans på rosor: nöjet att kliva ner i Systembolagets kyliga källare en sommardag är begränsat. Dessutom var det extra många flaskor.

Det var också en mycket blandat uppvisning i kvalitet. Många av vinerna är ärligt sagt riktigt är bra – jag fick ihop hela tolv som kan fyndstämplas. Men där fanns också ett fyrtiotal viner som jag anser ligger långt under den kvalitet man kan begära av ett vin i Systembolagets standardsortiment.

Det var med tillfredställelse jag klev ut i Kungsträdgården efter väl genomfört arbete.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.