Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Kommer sherry någonsin att bli populärt igen? Vinerna från Jerez i södra Spanien tycker jag är fantastiska. Tyvärr är det allt färre vindrickare som tar dem till sitt hjärta. För mig är sherry en perfekt start på en måltid tillsammans med lite småplock – som blandade spanska tapas.

Det ska helst vara torr finosherry med sin karaktäristiska nötdoft, svamptoner, citrus och en mjuk oxidering. Lagom till sommaren dök det upp en tillfällig lansering från Tio Pepe: En Rama för 149 kr. Mycket prisvärt för en riktig höjdarsherry med mer elegans och karaktär än de lite billigare.

Jag har provat den tillfälliga lanseringen från Gonzalez Byass: Tio Pepe En Rama (röd etikett). En storartad sherryupplevelse.

Tyvärr finns det inte många flaskor kvar. Hittar du någon ska du passa på att få en sherryupplevelse på högsta nivå. I annat fall föreslår jag den vanliga Tio Pepe eller en snustorr Manzanilla-sherry.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.