Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Japan konkurrerar med Skottland om högsta kvalitet på whisky. Har testat japansk whisky. Inte första gången – men nu blev det en genomgång av både Single Malt, Pure Whisky, Grain Whisky och blended. Riktigt bra – men utmärkt whiskykaraktär i den högre skolan. Väl i klass med de bästa från Skottland. Förvisso inte så rökiga som Islay.

Sortimentet från Nikka imponerar med sin karaktärsfyllda bredd och variation i smaker och stilar.

Det var Nikka Whisky som visade upp sitt sortiment. Anledningen är att ”Nikka from the Barrel” lanseras på Systembolaget den 1 juni. ”Nikka from the Barrel” är tappad i fatstyrka (Cask Strength) på 51,4%. Rejält eldig – men också med bra frukt och klassiska whiskytoner.

För 50 år sedan sågs japansk whisky mest som asiatiskt skämt. Men nu anses de japanska whiskyhusen vara mer kvalitetsdrivna och mer innovativa än skottarna.

Inte att förvåna. Annars hade vi inte plåtat med japanska kameror och gillat japanska bilar.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.